Υγεία: Οι 5 τροφές που αξίζει να καταναλώνετε «βιολογικές»

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι 5 τροφές που οφείλουμε να καταναλώνουμε μόνο

την οργανική εκδοχή τους, λόγω των εξαιρετικά ευεργετικών επιδράσεων

στον οργανισμό μας:

ΓάλαΣε σχέση με το κοινό, το οργανικό γάλα είναι 68% πιο πλούσιο σε Ω-3 και

περιέχει περισσότερη βιταμίνη Ε και β-καροτένιο. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για την παραγωγή βιταμίνης Α από τον οργανισμό.ΚοτόπουλοΣύμφωνα με μελέτες, τα κοτόπουλα που μεγαλώνουν σε εξωτερικό χώρο έχουν

λιγότερο λίπος, περισσότερη πρωτεΐνη και υψηλότερα επίπεδα απαραίτητων

λιπαρών οξέων από αυτά που ζουν σε περιορισμό.ΜήλοΈνα

μέσο μήλο μπορεί να έχει ψεκαστεί μέχρι και 16 φορές, ακόμη και με 30

διαφορετικά φυτοφάρμακα, άρα γίνεται εύκολα κατανοητό ότι αξίζει να

πληρώσετε κάτι παραπάνω για τα βιολογικά. Τα περισσότερα χημικά

υπολείμματα εντοπίζονται στη φλούδα, όπου επίσης βρίσκονται και πολλά

θρεπτικά στοιχεία.ΝτομάταΗ βιολογική έχει διπλάσια επίπεδα σε ορισμένα αντιοξειδωτικά, περισσότερη βιταμίνη C, β-καροτένιο, καθώς και φλαβονοειδή.ΠατάτεςΣε αντίθεση με τις βιολογικές, οι συμβατικές ψεκάζονται με μυκητοκτόνα

κατά την ανάπτυξή τους και, στη συνέχεια, με ζιζανιοκτόνα πριν από τη

συγκομιδή. Επίσης αφού βγουν από το χώμα ψεκάζονται πάλι, με ειδικά

χημικά, για να μη βλαστήσουν.

tromaktiko

Via
Share on Google Plus