Ατομικά σπανακοπιτάκια με κίτρινο τυρί

 Ένα καλοκαιρινό έδεσμα με πλούσια γεύση!
Υλικά
350 γρ. σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
50ml ελαιόλαδο
100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
190 ml νερό
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση...
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το λάδι και το ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει σφικτή ζύμη. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε στρογγυλά πιτάκια. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, από πάνω βάζουμε λίγο τυρί, σκεπάζουμε με ένα πιτάκι και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα πιτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

..
..
.. http://agoraomorfias.blogspot.com/ . .
πηγή: ikatina.blogspot.gr.
Share on Google Plus